Köşe Yazıları
HERŞEY GÜZEL OLUR MU?

Güzel nedir desem.. Güzellikten bahsetmek için neyin güzel olup olmadığını tespit etmek gerekmiyor mu öncelikle. Sıralamaya başlasak nelerden bahsedilebilir ? Her bakan göz aynı şeyleri güzel görür mü ? Güzellik görecelidir.
Çiçekler güzeldir mesela. Rengarenk, çeşit çeşit… Dikeni de olsa zehirli de olsa bakana göre değişmez onların güzelliği. Bebekler güzeldir. O safiyene suratlarıyla, süt kokan tenleriyle tek kelime ile anlatılamaz güzellikleri. İnsan yaratılış itibariyle ahsen-i takvimdir. En güzel şekilde yaratılmıştır, türlü türlü huyu olsa da. Yaratılanı severim yaratandan dolayı, diyor ya Mevlana haklı. Mevlana deyince aklıma bir üzüntüsü geliyor. Bir gün yanına çocuğunu kaybeden perişan bir anne geliyor, feryat figan kendisinden yardım istiyor. Sonrasında Mevlana yanındakilere dert yanıyor:
“Malını arayan geliyor, çocuğunu arayan geliyor ama bana Allah’ı arayan hiç kimse gelmiyor.”
Tabi ki mal güzeldir, imtiyaz güzeldir, şöhret güzeldir. Güzel olmasa bu tür kazanımlara böylesi çok talepkâr olmazdık. Kimine göre ise bunlar peşinde harcanan bir ömür boşa harcanmış sayılabilir. Dünyada doğa ile iç içe yaşamayı seçenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Ve ömrün değerli olması; eğilimimizle beslenen peşinden koştuğumuz her ne ise ahlaklı, yalansız dolansız bir yolla koşturmayı gerektiriyor. İşte o zaman güzelliği kaybolmuyor. Zamanımızda ise doğrular ve eğriler birbirine öylesine karıştı ki ayırmaya çalıştığımızda işin içinden çıkılamıyoruz.
Seçimler güzeldir. Vazgeçilmezdir. Demokrasinin temsili sandıklar, ordan çıkan sonucun ne olduğundan ziyade, var olmasıyla güzeldir. Umudu temsil eder. Değişimi, yeniliği… Sandıktan çıkan sonuçlar bir günde herşeyi güzelleştiriyor mu dersek.. ! Sihirli deynekler yok ellerde ve yönetimler peşi sıra gelen attıkları adımlar sonrasında sonuçları alırlar. Bu da zaman ve beceri gerektirir.
Geçmişten gelen sürekli kaşınan travmalar; ekonomi, hukuk gibi yaralı olan ve daha da kötüleşen hastalıklarımız var. Reformlardan ziyade uygulamalarda hakkaniyetli, istekli ve amaçlı yapılacak çalışmalarla bunların tedaviye ihtiyaçları var. Birbiriyle bağlantılı olan ve üzerinde özenle durulması gereken bir çok alan yanında belki de en önemlisi bizlerin tazelenmesi gereken bir değerler sistemi var. Komşusuyla aynı tabaktan yemek yemenin tadını hatırlayıp birbirinin hakkını savunabilen dolayısıyla güven duygusuna sahip olmaya ve bunu sağlayacak iç çekişmelerden beslenmeyen ve işine odaklanan siyasetçilere ihtiyaç var.
“Enflasyon tek haneye düştü.”
” Eğitimde ve insan haklarında dünya sıralamasında sıçrama yaptık.”
“Üniversitenin yaptığı çalışma dünya gündemine oturdu.”
gibi haberleri ayrıca bu haberleri duyabilmek için farklı uzmanlarla çalışıldığını duymaya ihtiyacımız var. Birinci gündem olan siyasi figürler yerine dikkatler hizmetlere yönlendirilebilir. Bunun için seçilmişlere emek vermek düşerken seçenlere ise iyi inceleyen bir göz gerekiyor. Kısa vadede çok büyük bir değişiklik olmayacaktır ama istenirse şu an seçim sonucuyla durulan havayı fırsata dönüştürmek elde. Bu da görevdeki tüm seçilmişlerin seçenler için yapacağı büyük bir güzellik olur.
Latest posts by Sibel BOZ (see all)
- EV İÇİ AKTIVITELER - 20 Mart 2020
- Türkiye’de Geçici Esaret - 1 Ağustos 2019
- HERŞEY GÜZEL OLUR MU? - 28 Temmuz 2019