DOLAR 32,4362 0.06%
EURO 34,4701 -0.11%
ALTIN 2.486,590,16
BITCOIN 2038840-2,95%
İstanbul
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

..
Kartal Belediye Mecliste Covit-19 polemiği

Kartal Belediye Mecliste Covit-19 polemiği

ABONE OL
6 Ekim 2020 12:48
Kartal Belediye Mecliste Covit-19 polemiği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kartal Belediye meclisi Belediye Başkanı Gökhan Yüksel başkanlığında 05. Eylül 2020 Pazartesi saat 15.30 da toplandı. Toplantıda gündem dışı konuşmalar bölümünde ilk olarak Ak Partili üyelere söz verildi. Gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis üyeleri Nizamettin Altıntaş, Arzu Öğüt şimşek, Ebubekir Dağ ve Haydar Göksoy’un ortaya attığı iddiaları, belediye başkanı ve meclis başkanı Gökhan Yüksel cevapladı. Gündem dışı CHP meclis üyesi Yusuf Altay ve M. Oktay Aksu söz aldı.
Bütün bu konuşmaları ve AK Parti ilçe başkanı Sayın Gürkan Akyol’un gönderdiği mesajı yayınlıyoruz.
Gürkan Akyol mesajı:
“İş bilmez BECERİKSİZ yönetim
ŞİMDİ DE DİN DÜŞMANLIĞI MI YAPIYOR;
Kartal Belediyesi Müdürlüklerinde görev yapan personelde KORONA çıkınca kapatılmıyor,
ÇALIŞAN PERSONELİN VE KARTALLI VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILIYOR…
Koronolu personel birçok ortak alanı kullanıyor, ancak neden ise sadece MESCİD korona sebebi ile kapatılıyor.
Kartal Belediye Yöneticileri sebep olarak; “Kartal Belediyesi’nde 3 kişi mescidi kullandığı ve bu 3 kişinin de KORONA’ya yakalandığını” gösteriyor. KARGALAR BİLE GÜLER
Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel’e Soruyoruz; ŞİMDİ DE DİN DÜŞMANLIĞINA MI SOYUNDUNUZ.. Bu 3 personel de Emlak İstimlak Müdürlüğünde Neden Müdürlüğü kapatmıyorsunuz da sadece MESCİD
Kartal Esnafını Sözde Denetliyor Vatandaşa hizmet ediyorsunuz, Vatandaşa ve Esnafa korona bulaştırmıyor musunuz?
Neden Müdürlükleri kapatmıyorsunuz, Sadece Salgının Kaynağı MESCİD mi?
ÖNCE KENDİ PERSONELİNİZDE VE BELEDİYEDE KORONA TEDBRİLERİNİ UYGULAYIN..
KARTAL KAMU OYUNA KAÇ PERSONELİN KORONA OLDUĞUNU VE HANGİ BİRİMLERDE OLDUĞUNU AÇIKLAYIN…
AYRICA NEDEN BİRİMLERDE PERSONEL AZALTMAYA GİTMİYORSUNUZ.
KARTAL BUNLARI HAK ETMİYOR,
ZAMANI GELİNCE BUNLARIN DA HESABI SORULACAK ELBET…”
———————————————————–
05 Eylül 2020 Kartal Belediye meçli oturumundan:
Toplantı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in açılış konuşması ile başladı.
Gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis üyeleri Nizamettin Altıntaş, Arzu Öğüt şimşek, Ebubekir Dağ ve Haydar Göksoy’un ortaya attığı iddialar meclis salonunda adeta soğuk rüzgarlar estirdi.
Kartal Belediyesi ana binasının içerisinde bulunan Mescitte namaz kılan üç çalışanın Corona testinin pozitif çıkması ile Mescittin kapanması,
Yine Kartal Belediyesi çalışanları arasında Ak Partili çalışanlarla, CHP’li çalışanlar arasında ayrım yapıldığı ve siz zaten 80 kişisiniz sizin maaşlarınıza zam yapılmasa da olur , Meclis Üyeleri arasında bile ayrım olduğu, gelen SMS’ler de mesajların yazım şekliyle bile ayrım yapıldığı, Türbanlı bir çalışana çalıştığı birimin müdürü tarafından aşağılayıcı bir şekilde git bana şuradan bir sigara al gel dediği,
Kartal Belediye binasında Covid testi pozitif çıkmış personellerin bazılarının hala mesaisine devam ettiği yönündeydi.
GÖKHAN YÜKSEL TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU…”’
Kartal Belediye Başkan’ı Gökhan Yüksel iddialar karşısında şunlara değindi, sizin bu söylediklerinizi dinlerken tüylerim diken diken oldu. Adeta içim ürperdi, sizin bu söyledikleriniz çok tehlikeli konular ve asılsız iddialar lütfen biraz daha dikkatli olalım.
Mescit kapatma konusuna gelince tamamı ile tedbir amaçlı bir işlemdir ve gerekli ilaçlama ve hijyen ortamı yapıldıktan sonra tekrar açılacaktır.
Belediyemizde Corona hastası olup mesaisine devam eden personelimiz yoktur, öyle bir durum da bende dahil tüm Belediyenin hasta olması gerekiyordu şimdiye kadar dedi.
Gündem dışı söz alan Aksu’da ortaya atılan iddialar hakkında şunları söyledi.
”Başkan yardımcısı olarak personel işleri bana bağlı olduğundan bu iddialara benim cevap vermem gerekiyor.
MESNETSİZ VE ACIMASIZ İDDİALAR
Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımızın ortaya attığı bu iddialar tamamıyla mesnetsiz ve acımasızdır.
Mescitti kapattık, doğrudur ama tamamıyla personelin sağlığı düşünülerek tedbir amaçlı yapılmış bir eylemdir bu, kaldı ki Corona Ülkemizde ilk baş gösterdiğin de yine yetkililer Ülkedeki Camileri tedbir amaçlı kapatmışlardı.
Oradaki düşünceyle , buradaki düşünce arasında hiç bir fark yoktur olayı başka boyutlara çekmeye gerek yoktur. Diğer bir iddiaya gelince o konuda gerçekten çok üzücü ve tamamıyla provokasyon kokan bir iddiadır. Bizden önceki 10 yıllık dönemde ve bizim dönemimizde de hiç bir personel arkadaşımıza ayrım yapmadık. Kimsenin ne partisini, ne dinini, ne mezhebini ne de giyimini sorgulamadık. Gidin tek tek personelimize sorun böyle bir şey varmı.
EL İNSAF
Meclis Üyeleri arasında bile ayrım yaptığımız konusuna gelince bizzat ben kendim geçen Ramazan ayında tüm Meclis üyelerimizi tek tek arayarak kendilerine Meclis üyesi başına 50’şer koli yardım kolisi hazırladık, kendilerinin bizlere verecekleri isim listelerine ve adres bilgilerine göre dağıtımları kendi adlarına yapacağımızı söyledik, böylemi ayrım yapmış oluyoruz ? soruyorum sizlere.
Covid hastası olduğu ve hali hazırda Belediyedeki görevlerine devam ediyor dedikleri personellerimiz den 30 küsur arkadaşımızın tedavileri yapılıp iyileştiği iyileşmeyen 9 arkadaşımızın da karantina süreçlerinin devam ettiği ve kesinlikle görevleri başında olmadığını bilmeden böyle bir mesnetsiz iddiayı ortaya atmak yakışıksızdır.
Kaldı ki diyelim ki öyle bir durum var hiç düşünmüyor musunuz, çok kısa bir süre içerisinde tüm belediye personelinin bu hastalığa yakalanacağı, belediyemizde yaklaşık 3000 küsur kişi çalışıyor böyle bir riski kim göze alabilir ? diyen Aksu 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları gününe de değindi.
Bir Veteriner Hekim olarak hayatımızın bir parçası olan hayvan dostlarımızın da bu günleri hakkında bir kaç kelime söylemek istiyorum dedi.
4 EKİM DÜNYA HAYVAN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN…
Hayvanları Korumak; İnsanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamaktır.
Her yıl 4 Ekim’de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara dikkat çekmek ve bu sorunları engellemek için hayvan hakları hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, sadece gözümüzün gördüğü hayvanların değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarının hatırlanması açısından çok önemlidir.
Bu gün ülkemizde; Bu hayvanlardan Vaşak, Leopar, Hazar Kaplanı, Çita, Yaban Kedisi, Akdeniz Foku, Asya Yaban Eşeği, Afrika Eşeği, Yabani At, Kızıl Geyik, Alageyik, Çengelboynuzlu Dağ Keçisi, Dağ Koyunu, Dağ Keçisi, Ceylan, Kunduz, Su Maymunu, Oklu Kirpi, Sırtlan, Karakulak, Boz Ayı, Yılan Kartalı, Sakallı Akbaba, Kızıl Akbaba, Kara Akbaba, Dik Kuyruk gibi birçok hayvanın nesli tükenmiş ya da tehlike altındadır.
Bir taraftan Dünya genelinde hızla artan nüfus, çarpık yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatının dengesini bozarak, diğer canlıları bir yok oluşa doğru sürüklemekte, diğer taraftan maddi kazanç ve eğlence amacıyla hayvanlar, işkence, eziyet ve kötü muameleye maruz kalmaktadır. Son derece üzücü bu tablo 21. Yüz yıl insanına hiç yakışmamaktadır.
Ülkemize baktığımızda, gün geçmiyor ki, görsel ve yazılı basında hayvanların uğradıkları haksızlıklara, işkence, kötü muamele ve öldürülme haberlerine rastlanılmasın. Sahipsizlik, sokak hayatı, yeterli gıdaya ulaşamama, açlık ve sağlıksız yaşam diğer ciddi bir sorun olarak devam etmektedir.
Hayvana kötü muamelede bulunmak, en temel hakkı olan yaşam hakkını elinden almak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendirilmekte, maalesef 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu dikkate alınmamaktadır. Bu durumda, hayvanlara yönelik yapılan her türlü suç, kanun yetersizliğinden çoğu zaman cezasız kalmaktadır.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak aşağıda yer alan hususları bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
Biz insanlar olarak, kendi geleceğimiz açısından da, hayvanları korumak ve onları yaşatmak zorundayız.
Hayvanları koruma konularında toplumda farkındalık ve bilinç oluşturulmalıdır.
Hayvanlar potansiyel tehlike değil, onlar eko-sistemin koruyucularıdır.
Yaşam alanlarının, ormanların tahrip edilmesi ile yaban hayatının yok oluşa sürüklenmesi engellenmelidir. Kürkü ve postu için yapılan hayvan cinayetlerine engel olunmalıdır.
2004 yılında yürürlüğe giren, ancak hayvan hakları ve refahını sağlamak için yetersiz olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, en kısa sürede gelişmiş, bilimsel ve gerçekten hayvanların haklarını koruyan bir şekilde revize edilerek uygulamaya konulmalıdır.
Kamu ve STK’ların birlikte çalışarak en kısa zamanda stratejik bir plan hazırlaması ve uygulamaya konulması gerekmektedir.
Yeterli bir bütçe kaynağı için Hayvan Refahı Fonu oluşturulmalıdır.
Yetkili tek merkezden daha istikrarlı bir uygulama için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Veteriner işleri Genel Müdürlüğü Kurulmalı ve bunun bünyesinde Hayvan Hakları ve Hayvan Refahı Daire Başkanlığı oluşturulmalıdır.
Büyükşehir statüsündeki illerdeki Belediyelerde Veteriner İşleri Daire Başkanlığı diğer il ve ilçelerde ise Veteriner İşleri Müdürlükleri oluşturularak buralarda yeterli Veteriner Hekim ve yardımcı personel istihdamı sağlanmalıdır.
Hayvan Hakları Müfettişliği ile Hayvan Refahı Polisi kadroları oluşturulmalıdır.
İlköğretim öğrencilerine yönelik olarak hayvan sevgisini aşılayan dersler konulmalıdır.
Vatandaşlarımız hayvan satış yerlerinden hayvan satın almak yerine, ücretsiz olarak barınaklardaki kedi-köpekleri sahiplenmelidirler.
İthal kedi köpek yerine ülkemiz ırklarını ve hayvanlarını sahiplenmeleri daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.
Hayvan sahiplenme ehliyeti olmayan insanların, hayvan sahiplenmesi engellenmelidir.
Kısırlaştırma ve aşılamalar devam ettirilmeli, kedi ve köpekler kimliklendirilip kayıt altına alınmalıdır.
Başından beri ifade ettiğimiz gibi COVID-19 hastalığında evcil hayvanlardan insanlara bulaş söz konusu değildir. Hayvanlar terk edilmemelidir.
Sebebi ne olursa olsun, evcil hayvanlarını sokağa terk edenlere ağır cezai müeyyideler getirilmelidir.
Sahipsiz hayvan rehabilitasyonu yapan merkezler günün şartlarına ve ihtiyaca uygun donanım, personel ve fiziki şartlara kavuşturulmalıdır.
Kamunun yükünü azaltılmak için ve kayıt-kimliklendirme işlemlerinde serbest veteriner hekim kliniklerinden faydalanılmalıdır.
Sahipsiz hayvanların bakım ve tedavi işlemleri için serbest veteriner hekim kliniklerinden tedavi hizmeti alınmalıdır.
4 Ekim çalışan hayvanlar için resmi tatil günü olarak ilan edilmelidir.
Polis köpekleri, yarış atları, itfaiyeye bağlı hayvanlar, fayton atları, arama kurtarma köpekleri, merasim birliği atları, temizlik hizmetlerinde kullanılan atlar, tarla sürme ve ekim işlerinde kullanılan hayvanlar 4 Ekimde çalıştırılmamalı, bu örnek davranış tüm Dünyaya Türkiye’den yayılmalıdır…dedi ve sözlerini noktaladı..
Meclis toplantısı, gündem maddelerinin oylanması ile son buldu. 2. Meclis toplantısının 19 Ekimde yapılacağı belirtildi.
Kaynak: Özde-Eksperhaber gazeteleri
Görüntünün olası içeriği: oturan insanlar, masa ve iç mekan
Beğen

 

Yorum Yap

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.