DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2271208-0,55%
İstanbul
17°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

.
.
..
Gökhan Yüksel; “30 Ağustos Büyük Bir Bayram, Onurlu Bir Tarihtir”

Gökhan Yüksel; “30 Ağustos Büyük Bir Bayram, Onurlu Bir Tarihtir”

ABONE OL
28 Ağustos 2020 10:37
Gökhan Yüksel; “30 Ağustos Büyük Bir Bayram, Onurlu Bir Tarihtir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, vatandaşların bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı.

Yüksel mesajında, “30 Ağustos, yaşadığımız toprakları tekrardan bize vatan kılan, bağımsızlığıyla beraber onurunu da koruyan bir milli mücadelenin zafer günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye’nin geleceği için hayatını ortaya koyan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye’de millet için çalışan herkesin 30 Ağustos’tan öğreneceği birçok şey olduğunu vurgulayan Yüksel, mesajında şunları söyledi:

“26 Ağustos 1922’de, Afyon Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat yönettiği Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan zafer ile milletimiz, yalnızca bir muharebe kazanmamış, aynı zamanda bağımsızlığın kendi karakteri olduğunu vurgulamıştır.

30 Ağustos, yaşadığımız toprakları tekrardan bize vatan kılan, bağımsızlığıyla beraber onurunu da koruyan bir milli mücadelenin kutlu günüdür. Zafer, milletin kendi kaderini tayin etme hakkından vazgeçmediğini gösteren, bağımsız Türkiye’ye giden yolu açmıştır.

26 Ağustos, sabaha karşı, Kocatepe’deki gözetleme yerinde dua eden Fevzi Paşa ve silah arkadaşları da, atlarıyla gecenin içinden süzülen ve karargaha ulaşmaya çalışan Mustafa Kemal ve İsmet İnönü de, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelindeki gururu ve azmi tarihe yazıyorlardı. Bugün, hâlâ aynı azim ve gururu yaşatmak, onların hikayelerinden beslenmek hepimize düşüyor.

Siz kıymetli komşularımın, büyük Kartal Ailesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyorum. Bize böylesi gururlu bir bayram ve onurlu bir tarih bırakan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herkesi saygıyla selamlıyorum.”

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.