DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,0684 -0.17%
ALTIN 2.295,940,83
BITCOIN 22832300,63%
İstanbul
19°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

.
.
..
Kartallı Öğretmen ve Öğrencilerden 3D Yazıcı, Lazer Tezgâh ve Tıbbi Yüz Maskesi   
  • Özde Haber
  • Manşet
  • Kartallı Öğretmen ve Öğrencilerden 3D Yazıcı, Lazer Tezgâh ve Tıbbi Yüz Maskesi  

Kartallı Öğretmen ve Öğrencilerden 3D Yazıcı, Lazer Tezgâh ve Tıbbi Yüz Maskesi  

ABONE OL
29 Mart 2020 18:53
Kartallı Öğretmen ve Öğrencilerden 3D Yazıcı, Lazer Tezgâh ve Tıbbi Yüz Maskesi   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 yıldır Kartal Belediyesi’nin destekleriyle ABD’deki robotik yarışmalara katılarak ödüllerle dönen ve Kartallıları gururlandıran Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, bu sefer de 3D yazıcı ve lazer tezgâh ile tıbbi yüz maskesi üretti.

Kartallı öğretmen ve öğrenciler, Türkiye’nin koronavirüs salgını ile mücadelesinde en ön sırada bulunan sağlık çalışanlarının en çok ihtiyaç duydukları tıbbi malzeme olan maskeleri üreterek, hastanelere tıbbi malzeme desteği sağlıyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki maske üretim çalışmalarını yerinde inceledi.

“Meslek Liseleri, Üstlendikleri Rol ile Ne Kadar Önemli Olduklarını Gösterdi”

Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gökhan Yüksel, meslek liselerinin böylesine zorlu bir süreçte üstlendikleri rol ile ne kadar önemli olduklarını gösterdiklerini söyledi. Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartal Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Her Gün 500’e Yakın Maske, Talep Edilen Yerlere Gönderiliyor

Maske üretimi ile ilgili bilgi veren ve günlük maske üretim sayılarının 500’e ulaştığını söyleyen öğretmen İsmail Yılmaz, “Bu olay patlak verdikten sonra biz de nasıl yardımcı olabiliriz diye araştırdık. Daha sonra böyle bir fikir aklımıza geldi. İlk başta 3 boyutlu yazıcı ile basmayı düşündük. Ancak 3 boyutlu yazıcı saatte 1 tane basıyor. 6 tane yazıcımız var. Saatte 6 tane. Lazer tezgâhı devreye aldık. Böylece saatte 30 adet basabilir hale geldik. Günde şu anda 500’e yakın maske basabiliyoruz. En son dün GATA’ya maske verdik. Lütfü Kırdar’dan ve Sancaktepe’den de talep var. Hatta Ağrı Patnos’tan bile talep geldi.” ifadelerini kullandı.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.