DOLAR 32,3726 0.16%
EURO 34,9780 -0.3%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 22779251,15%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

.
.
..
Öz ile Yıldız Karşı Karşıya gelecek mi

Öz ile Yıldız Karşı Karşıya gelecek mi

ABONE OL
28 Temmuz 2019 13:57
Öz ile Yıldız Karşı Karşıya gelecek mi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Partide beklenen aday Av. Temurhan Yıldız. 18 aday adayı arasında sıyrılan ve ilçe yönetiminin de ağırlıklı olarak istediği Yıldız, aynı zamanda Büyük Şehir Belediye Başkanının da tek adayı konumundaydı.

Öyle ki Kartal Ak Parti ilçe başkanlığı etikliklerinin çoğuna Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bizzat katılmıştı. Yakın ekip çalışmaları ile bir bütünsellik arz eden Topbaş – Yıldız çalışmaları, son olarak Kartal’a verilen 100 belediye otobüs teslim töreninde iyice gün yüzüne çıktı.

Topbaş programın bitiminde Yıldız’ın elini tutarak törenden ayrılınca, birçok siyasi ve gazetecinin Kartal’ın Ak Parti adayı Temurhan Yıldız olacak öngörüsü gerçek oldu. Çünkü ilk sinyali Kadir Topbaş vermişti.

Temurhan Yıldız Geçen yerel seçimler döneminde Ak Parti İlçe Başkanıyken, bu dönem de de görevini sürdürmüş, birçok kez CHP Belediye Başkanı Altınok Öz ile çeşitli konularda karşılıklı açıklamalarda bulunarak Ak Partinin Kartal’daki politikasını kendi ekibi ile sürdürmüştür. Ayni Ekibin önemli isimlerinden ve Ak Parti Kartal Belediye Meclis grup başkan vekili Temel Yaz SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) başkanı seçilmesi mevcut ilçe yönetiminin bu konuda yekvücut olduğunu gösteriyor.

Şimdi merak edile konu CHP’nin göstereceği aday. Bir taraftan beş yıldır hizmet sunan ve Ak Partinin tüm eleştirilerine göğüs geren, Kartal’ı yönetim ve demografik yapı olarak en iyi şekilde tanıyan Başkan Altınok Öz, diğer taraftan ona rakip olan 8 aday adayı.

CHP’nin Büyük şehir belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül geçenlerde bir deprem dönüşüm yıkım töreninde Kartal’a gelmişti. Sarıgül,  tören anında yanına Kartal CHP ilçe başkanı, kadın ve gençlik kollarını alarak, ağırlıklı olarak parti, örgüt ve gençlik kolları üzerinde konuşmuş, ev sahibi, Kentsel ve Deprem dönüşü ulusal politikaya taşıyan ve Çevre Bakanlığında çalışmalarını yasalaştıran Belediye Başkanı Altınok Öz’e teşekkür etmesi gerekirken, Sarıgülün Başkan Öz’ün emeğini görmemezlikten gelmesi, eleştirilere neden olmuş ve ilçe elitinde kabul görmemiştir.

Daha önceki yazılarımızda  yıllardır yazdığım gibi bu ilçeye emek veren, birçok ilke imza atan bir başkanı görmemezlikten gelmek ancak kişinin kendi egolarına mahkûm düşmesi anlamına gelir. Bu konuda çeşitli yorumlar yapılmış hatta usta gazetecilerden bir tanesi, Sarıgülün bu yaklaşımına karşılık, ”Altınok’u yedirmeyiz” şeklinde bir yorumda bulunmuştu.

Beş yıldır Başkan Öz’e rakip olarak geleceği söylenen Ak Parti adayı Temurhan Yıldız’a, CHP Altınok Öz’le cevap verecek mi? Yoksa her zaman olduğu gibi parti içi muhalefetin egolarına takılacak mı? Göreceğiz.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.