DOLAR 43,1769 0.04%
EURO 50,3373 0.08%
ALTIN 6.425,100,98
BITCOIN 41042933,24%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

..
Birleşik Emekliler Sendikasından Basın Açıklaması

Birleşik Emekliler Sendikasından Basın Açıklaması

ABONE OL
13 Temmuz 2023 17:52
Birleşik Emekliler Sendikasından Basın Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basına ve Kamuoyuna Duyuru

Emekli maaş artışları ve Memur maaş artışları belirlendi ve meclisin onayına sunuldu.

Memur maaşlarına %86 oranında .

Emeklilere ise %25 bir zam belirlendi.

Bizler 16 milyon Emekli adına Emekliye reva görülen %25’lik sefalet artışını kabül etmediğimizi muhattapları ile buradan paylaşıyoruz.

Memurda,Emeklide emeği aynı fiyata alıyor Enflasyondan aynı oranda etkileniyor.

Memura enflasyon %86 ise Emekliye neden %25’lik artış yapılıyor.

Emekliye %25 artışı layık görüp seçimlerden önce Emekliyi Enflasyona ezdirmeyeceğiz diyenler malesef Emekliye reva gördükleri artışla Enflasyon Emeklinin üstünden silindir gibi geçmesini sağlamışlardır.

Yine Emekliye %25 zammı reva görenler kendilerine gelince Cumhurbaşkanı maaşına 40 bin₺ yani 5,5 Emekli maaşına denk gelen bir artışla maaşı 19 Emeklinin toplam maaşı kadar olmuştur.

Yine Emekli Milletvekili maaşı 54 bin₺’den,69 bin₺’ye yükseltilerek 2 Emekli maaşı kadar zam aldı.toplamda 9 Emekli maaşı kadar Emekli maaşı almakta.

Eğer seçtiklerimiz ülkenin refahından faydalanıyorsa biz Emekliler’de ülkenin refahından faydalanmak istiyoruz.

Yok eğer ülkede kriz varsa o zaman yokluğu Cumhurbaşkanı maaşını memur maaşı 22 bin₺’ye.

Bakan maaşını Asgarî ücret 11.400₺’ye.

Milletvekili maaşınıda 7.500₺ Emekli maaşı ile eşitleyelim .

Kendinize gelince ballı,kaymaklı kepçeyle artış.

Emekliye gelince çay kaşığı ile birde bu yetmezmiş gibi Maliye bakanı Şimşek vergiyi tabana yayacağız diyor .

Yani çay kaşığı ile verdiğimizi kepçeyle alacağız ekonomik krizin faturasını Emekliye, Asgarî ücretliye ve Dar gelirliye kaseceğiz diyorlar.

Emekliye reva görülen %25’lik artıştan 16 milyon emeklinin %40’ı faydalanamıyor.Hazine yardımı ile 5.500₺’den 7.500₺’ye yükseltilen Emekliler,Dul ve Yetim aylığı alanlar faydalanamıyor.

Buradan Muhattaplarına sesleniyoruz daha verilen %25’lik zam Emeklinin eline geçmeden Motorlu taşıtlara,KDV ve benzer birçok tüketim maddelerine yapılan zamlarla cebinden fazlası ile alındı.Emekli malesef Enflasyona ezdirildi.

Bileşik Emekliler Sendikası olarak 16 milyon Emekli adına bütün Emeklilere memura verilen seyyanen 8 bin₺’lik artışın ayrımsız verilmesini talep ediyoruz.

Emekli her geçen gün daha derinleşen bir yoksulluğa mahkum ediliyor.

Bizler sadaka değil yıllarca Emeklilikte rahat yaşamak için peşin ödediğimiz verginin karşılığını istiyoruz.

Emeklilerin örgütsüz olmasından faydalanarak milyonlarca Emekliyi açlığa ve sefalete mahkum etmenize Birleşik Emekliler Sendikası olarak müsade etmeyeceğiz.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

süratbet | süratbet giriş | suratbet | süratbet güncel giriş