DOLAR 32,3709 0.15%
EURO 34,9618 -0.33%
ALTIN 2.324,020,21
BITCOIN 22760110,52%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

.
.
..
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

ABONE OL
24 Haziran 2020 22:16
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu ceza 7 yıl önceki attığı tweetlerin cezası değildir. 25 Yıl sonra üst üste 2 seçimden zaferle çıkan, İstanbul’da yanlış giden hizmetlere, politikalara, siyasete ve ayrıma dur diyen milyonların haykırışına ses olan hakikatin hepimizi özgürleştireceğini söyleyen ve söylemekten korkmayan bir kadına, bir anneye verilen haksız cezadır.

Kararın 23 Haziranda açıklanması bile hizmet ve insan odağından uzak iktidarın, kin ve intikam arayışının göstergesidir. Herhangi bir eleştiride sandığı gösterirken, artık sandıktan korkar olmuştur. Kendilerinin başarısızlıklarını hukuktan yoksun, siyasi kararlarla susturmaya çalışmaktadırlar.

Bizler CHP Örgütü olarak köklerimizi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayamış bir partiyiz. Geçmişte nasıl bu ülkenin gerçeklerini her türlü baskıya karşı söylemekten çekinmediysek, bugünde ne İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, ne de partimiz doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Verilen ceza muhalif kesimleri sindirme politikası olsa da, partimiz, il başkanımıza ve tüm partililerimize sahip çıkacaktır.

Bu mücadele bir tweet olayı değildir. Bu mücadele demokratik hukuk devleti meselesidir. Verilen ceza, siyasi iktidarın yönlendirdiği ve talimat vererek müdahale ettiği yargıyı, kılıç gibi kullanarak muhaliflerini, hukuk eliyle bertaraf etmeye çalışmasıdır. Yargı uzun zamandır bağımsız ve tarafsız olmaktan çıkmış, siyasi iktidarın istekleri doğrultusunda, hukuku insanların özgürlüklerine müdahale olarak kullanmaya başlamıştır.

En küçük eleştiri ve düşünce açıklamasına dahi katlanamayan siyasi iktidar gerçekleri dile getiren muhaliflerine hukuku zorlayarak haksız cezalar çıkarmakta ve özgürlüklerini kısıtlamaktadır. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu hukuksuz ve haksız cezanın, yine hukuk yoluyla en üst mercilere kadar itiraz ve başvuru yoluyla değişeceğine olan inancımız tamdır. CHP, İl başkanımızın yanında yer alarak her türlü baskıya rağmen gerçekleri söylemeye devam edecektir. Ulu önderimizin çağdaşlaşma ilkesi ışığında, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine olan inancımız ve mücadelemiz devam edecektir.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.