DOLAR 32,5801 0.31%
EURO 34,8273 0.21%
ALTIN 2.502,190,73
BITCOIN 20952821,35%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

..
Erdoğan’dan Altılı Masa’ya adaylık göndermesi: Bakalım kaç kilosunuz?
  • Özde Haber
  • Gündem
  • Erdoğan’dan Altılı Masa’ya adaylık göndermesi: Bakalım kaç kilosunuz?

Erdoğan’dan Altılı Masa’ya adaylık göndermesi: Bakalım kaç kilosunuz?

ABONE OL
29 Ocak 2023 22:20
Erdoğan’dan Altılı Masa’ya adaylık göndermesi: Bakalım kaç kilosunuz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylık tartışmasına ilişkin, “Şimdi Altılı Masa ne diyor? ‘Aday olamaz’ diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de Cumhurbaşkanı yapacak” dedi.

Erdoğan'dan Altılı Masa'ya adaylık göndermesi: Bakalım kaç kilosunuz?

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik Vezirhan’da “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programına katıldı. Erdoğan, programda üçüncü kez aday olamayacağına yönelik tartışmalar hakkında açıklamada bulundu.

‘BAKALIM KAÇ KİLOSUNUZ?’

Erdoğan şunları söyledi: “Gençler, unutmayın ben de size aşığım. Milletimizin asırlık yorgunluğunu, asırlık çilelerini sırtlanan bir gençlik olarak hayata tutunma mücadelesi verdik. Bu uğurda nice arkadaşımızı ya bedenen ya fikren kaybettiğimiz dönemler oldu. Hamdolsun tüm bu badireleri atlatarak belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimize hizmet etme şerefine eriştik. Ne diyorlardı? ‘Muhtar bile olamaz’ diyorlardı. Ama benim milletim bu kardeşinizi, ağabeyinizi bu ülkede cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi altılı masa ne diyor? ‘Aday olamaz’ diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de cumhurbaşkanı yapacak. Ve tabii o zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz?

ALTILI MASA NE DEMİŞTİ?

Son olarak 26 Ocak’ta bir araya gelen ve yaklaşık on saat süren toplantı sonrası altılı masa tarafından paylaşılan ortak açıklamada, Erdoğan’ın üçüncü defa aday olmasının mümkün olmadığı vurgulanmıştı.

“ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Açıklamada, Erdoğan’ın adaylığına dair şu ifadeler kullanılmıştı:

“Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.