DOLAR 32,3672 0.14%
EURO 34,9628 -0.32%
ALTIN 2.323,860,20
BITCOIN 22818871,33%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

.
.
..
Hırvatistan Başkonsolosu Zerec’ten Başkan Yıldız’a Ziyaret

Hırvatistan Başkonsolosu Zerec’ten Başkan Yıldız’a Ziyaret

ABONE OL
22 Haziran 2021 13:39
Hırvatistan Başkonsolosu Zerec’ten Başkan Yıldız’a Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hırvatistan Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede, önümüzdeki süreçte kültür, sanat, turizm ve ekonomi alanında yapılacak iş birliktelikleri ele alınarak, fikir alışverişinde bulunuldu.

Hırvatistan Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Başkonsolos Zerec’i makamında ağırladı. Görüşmenin ana başlığını, 10-11 Temmuz’da iki ülke Dışişleri Bakanlarının katılacağı Dubrovnik Zirvesi ve eş zamanlı Dubrovnik Yaz Festivali açılışı oluşturdu. Osmanlı İmparatorluğu himayesindeki Dubrovnik’in eski adı Ragusa Cumhuriyeti’nin Beyoğlu’nda bulunan Büyükelçiliği’nin Latince plakasının replikasının festival için hazırlanması da görüşmede gündeme geldi. Aslı İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bulunan bu plakanın, Dışişleri Bakanlarının eşliğinde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından Dubrovnik Belediye Başkanı Mato Franković’e hediye edilmesi için not düşüldü.

Başkonsolos Zerec, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç ve Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile konuyu paylaştıklarını; “Hırvatistan’ın ilk yurtdışı temsilciliği olan İstanbul Büyükelçiliği’nin onlar için çok önemli olduğunu ve bu hediyeden büyük memnuniyet duyduklarını” dile getirdiklerini iletti.

Beyoğlu Belediyesi’yle 2015’ten beri kardeş şehir anlaşması bulunan Dubrovnik, XIV. yüzyılın başlarından XVII. yüzyıla kadar Osmanlı İmparatorluğu himayesinde bir şehir cumhuriyeti olan Ragusa Cumhuriyeti’ydi. O dönemde Ragusa Cumhuriyeti’nin Büyükelçiliği Beyoğlu’nda bulunmaktaydı.

Önümüzdeki günlerde İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin izniyle replikanın yapımına başlanacak.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.