DOLAR 37,9953 3.3%
EURO 41,7313 3.32%
ALTIN 3.718,793,89
BITCOIN 32495658,16%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

..
İETT’YE ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMA ÖDÜLÜ   

İETT’YE ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMA ÖDÜLÜ  

ABONE OL
10 Haziran 2023 12:27
İETT’YE ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMA ÖDÜLÜ   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

İETT’YE ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMA ÖDÜLÜ

 

Dünyanın en büyük toplu ulaşım STK’sı Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), İETT’yi özel ödüle layık gördü. Bu yıl Türkiye’den ödül alan tek toplu ulaşım kurumu olan İETT’nin ilk kadın Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Pınar Mutlu da UITP Otobüs Komitesi Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

9cf09215-bc8e-4163-a307-31c15016e9c8-9836.jpg

Türkiye’de ve İstanbul’da toplu ulaşımın lider kurumu olan İETT, dünyanın en büyük toplu ulaşım sivil toplum kuruluşu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından Özel Ödüle layık görüldü.

İETT, “M4 Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ile İETT Otobüs Hatları Entegrasyonu” isimli projesiyle UITP Özel Ödülü’nü aldı. 2023 yılında Türkiye’den ödül alan tek toplu ulaşım kurumu da İETT oldu.

Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nun açılışıyla birlikte yapılan yeni otobüs planlaması kapsamında; 2,5 milyon nüfusa sahip Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe ilçelerindeki tüm otobüs seferleri simülasyonla yeniden değerlendirildi. Gerçekleştirilen analizlerin ardından, bu ilçelerden metroya en kolay entegrasonu sağlamak için yeni hat çalışmaları hayata geçirildi.

 

 

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.