DOLAR 32,3876 0.19%
EURO 34,9986 -0.23%
ALTIN 2.324,880,25
BITCOIN 2265063-0,69%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

.
.
..
Maltepe Tiyatro Festivali sanat ve sevginin yeni adı

Maltepe Tiyatro Festivali sanat ve sevginin yeni adı

ABONE OL
11 Ekim 2021 18:12
Maltepe Tiyatro Festivali sanat ve sevginin yeni adı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

7-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali sona erdi ama övgüler bitmedi. Festivalde  ‘Serva Me Servabo Te – Karşılıklı İyilik’ adlı performans gösterileriyle sahne alan İspanya Galiçya Devlet Tiyatrosu (Salón Teatro – Centro Dramático Galego) Müdürü Francisco Javier Nunez Alonso ‘Maltepe Başkanı, halkı ve belediye çalışanlarıyla kültürle çok iç içe bir belediye. Kültür dediğimiz şey aslında sevgidir ve sevgi kazanacak. Bu festival sanat ve sevginin yeni adı’ dedi. Dönemeç’ isimli oyunlarıyla festivale renk katan Eskişehir Sui Generis Tiyatrosu Koordinatörü Hüseyin Akçar, “Festivalin çıtası sürekli yükseliyor. Bence bu festivalle Maltepe, hem İstanbul hem Türkiye içerisinde hızla parlıyor.” dye konuştu.

1984 yılında, İspanya’nın Galiçya Özerk Bölgesi’nde İspanya içinde ve dışında Galiçya dilinde tiyatro yapmak ve Galiçya dilini geliştirip ileriye taşımak amacıyla kurulan tiyatronun Müdürü Francisco Javier Nunez Alonso, “Her yapım için yönetmen seçiyoruz. Yönetmen de oyuncuları seçiyor. Biz sadece teknik ekip olarak 20 kişiyiz. Oyuncular ise dışarıdan geliyor. Buraya teknik ekip ve oyuncu olarak 11 kişi geldik” dedi.

‘TİYATRO TAM OLARAK BU’

Sahneyi kurup hazırlarken belediye ekiplerinden büyük destek gördüklerinin altını çizen Francisco Alonso, tiyatronun işbirliği, yardımlaşma ve kültürel yakınlaşma gibi özelliklerine vurgu yaptı. Avrasya Tiyatrolar Birliği’ni kurarken tam olarak bunu başarmayı istediklerini söyleyen Alonso, “Farklı departmanların burada bir tiyatro oyununun sahnelenmesi için bir araya gelip tek bir oyun üzerinden bile olsa işbirliği yapması bize tiyatronun ne olduğunu gösteriyor. Oyunun Latince adını ‘Karşılıklı İyilik’ olarak çevirdik ama anlamı da böyle. İlginçtir ki birbirimize baktığımızda iyilikle, iyi niyetle yaklaşıyoruz ve oyunumuzun adı da ‘Karşılıklı İyilik’. Bu tesadüf olamaz”

‘BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR’

3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’ne davet edilmelerinden ötürü büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Alonso, Maltepe, Maltepe halkı ve Maltepe Belediyesi için de övgü dolu sözler söyledi. Alonso, “Maltepe Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Erdelikara’nın bu daveti sebebiyle ekip olarak onur duyduk. Maltepe’yi daha önce Avrasya Tiyatrolar Birliği toplantısında tanıma fırsatı bulmuştuk. Maltepe Belediyesi gerçekten sanatla inanılmaz iç içe bir belediye. Bunu pek çok yerel yönetimde görmüyoruz maalesef ama Maltepe Belediyesi’nin bu şekilde sanatı ve tiyatroyu desteklemesi bizler için çok önemli. Belediye çalışanları kültürle iç içe, Belediye Başkanı ve Maltepe insanları kültürle iç içe. Bunu gözlemledik, hissettik. Kültür sevgidir ve sevgi kazanacak.Burası ve bu etkinlik sanat ve sevginin yedi adı adeta” dedi.

‘MALTEPE TİYATRO FESTİVALİ, TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI’

3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’ne ‘Dönemeç’ isimli oyunlarıyla katılan Eskişehir Sui Generis Tiyatrosu Koordinatörü ve avukat Hüseyin Akçar da Maltepe Belediye Tiyatrosu’na övgüler yağdırdı. Festivale katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Akçar, kendilerine bu imkânı sağlayan Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür etti. Akçar, “Maltepe Belediye Tiyatrosu çok önemli bir festival gerçekleştiriyor. Festivalin çıtası sürekli yükseliyor. Bence bu festivalle Maltepe, hem İstanbul hem Türkiye içerisinde hızla parlıyor” dedi. (11.10.2021)

Tarih : 11.10.2021

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.