Seramik ve çini sanatında uzman Şerife Bağcıvan ile yaptığımız söyleşide, uzmanlık alanı olan bu sanata ne zaman başladığını ve hangi aşamalardan geçerek Kartal Belediyesi Fuaye salonundaki sergiye kadar olan süreci kendisinden dinlemek istedik.
Şerife Bağcıvan ; Ben Afyon Kocatepe Üniversitesi Seramik Cam Teknolojileri bölümünden 1995 yılında mezun olduktan sonra, seramik sektöründe kurumsal firmalarda uzun yıllar şef olarak görev aldım. Bu süreçte, seramik üretiminin tüm aşamalarına ve sektörel dinamiklere derinlemesine hakimiyet kazandım.
Son 12 yıldır Kartal Belediyesi bünyesinde, yetişkinlere yönelik düzenlenen kurslarda eğitmen olarak görev yapmaktayım. Bu görevimde, geleneksel seramik ve çini sanatının zengin mirasını yeni nesillere aktararak geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görüyorum. Belediye bünyesinde, öğrencilerimle birlikte her yıl düzenli olarak karma sergiler açarak, sanatın yaygınlaşmasına ve toplumla buluşmasına katkı sağlıyorum.
Bireysel sanatsal çalışmalarıma da aktif olarak devam etmekteyim. Bu kapsamda, Uluslararası Menemen Çömlek Festivalleri ve Craftistanbul Uluslararası Fuarları gibi prestijli etkinliklere katılım gösterdim. Ayrıca, Ataşehir Belediyesi ve Kadıköy’de kişisel sergiler açarak eserlerimi sanatseverlerin beğenisine sundum.
Son olarak Kartal’da, hem belediye bünyesindeki eğitmenlik görevimle hem de bireysel sanatsal üretimlerimle Çini Sanatına katkı sunmaya ve bu kadim sanatı yaşatmaya devam ediyorum.
Sayın Bağcıvan’a çalışmaları ile ilgili verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.
TOPLUM
14 Ekim 2025