DOLAR 44,0754 0.17%
EURO 51,2133 0.04%
ALTIN 7.301,061,68
BITCOIN 2960806-0,10%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

..
CHP’den ‘sansür’ tepkisi!

CHP’den ‘sansür’ tepkisi!

ABONE OL
7 Kasım 2019 23:41
CHP’den ‘sansür’ tepkisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
CHP’den ‘sansür’ tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Sanata sansür zihniyetinin artarak devam etmesi ve buna rağmen Kültür Bakanlığının hiçbir şey yapmaması, sanata yapılan en büyük zulümdür” ifadesini kullandı.

İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada, Levent Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı tiyatro oyununun Hopa Kaymakamlığınca yasaklandığını belirtti. Bu yasağın, sanata ve sanatçılara karşı sistematik baskı ve sansür uygulamasının en son kanıtı olduğunu öne süren İlgezdi, “Hopa Kaymakamlığının söz konusu sansür için kamuoyuna açıkladığı gerekçe de devlet kurumlarına egemen olan bu keyfiyeti göstermektedir. Haklı olarak, Kültür ve Turizm Bakanından şu sorulara cevap bekliyoruz; emniyet müdürü ve kaymakamlar mülki idare ve kolluk görevlerinin yanı sıra kültür ve sanat uzmanı olarak mı görevlendirilmişlerdir? Sanatçıları sansürleyen il ve ilçelerdeki mülki idare amirlerine bu yetkiler hangi kanun ve/veya Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile verilmiştir?” ifadelerini kullandı.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

süratbet | süratbet giriş | suratbet | süratbet güncel giriş